Цигареният дим е много труден за премахване замърсител на въздуха. Tова е така, защото в дима се съдържат ДВА важни компонента.

Първият проблем компонент това са многото токсичните газове, които се отделят от горяща цигара. Tези газове, до известна степен се отделят, защото производителите на цигари прибавят към тютюна много различни химикали, за да ароматизират цигарите и да се поддържа тяхното горене. Амоняк, въглероден окис и фенол са само няколко от десетките токсични газове, които се отделят от горяща цигара. Освен че са силно токсични, тези газове също така, отделят множество противни миризми.

БУТАН(ГАЗОВА ЗАПАЛКА), КАДМИЙ(БАТЕРИИ), СТЕАРИНОВА КИСЕЛИНА(ВОСЪК ЗА СВЕЩИ), ТОЛУЕН(ИНДУСТРИАЛЕН РАЗТВОРИТЕЛ), НИКОТИН (ИНСЕКТИЦИД), АМОНЯК (ПОЧИСТВАНЕ НА ТОАЛЕТНИ)

ОЦЕТНА КИСЕЛИНА(ОЦЕТ), МЕТАН(ГАЗ ОТ КАНАЛИЗАЦИЯ), АРСЕНИК(ОТРОВА), ВЪГЛЕРОДЕН МОНОКСИД(ИЗПУСКАН ОТ КОЛИТЕ), МЕТАНОЛ(РАКЕТНО ГОРИВО)

 

Вторият проблем компонент на цигарения дим, е много високото съдържание на твърди катранови частици, които се разпространяват във въздуха, когато цигарата гори. Това е същият петролен катран, използван за aсфалтови пътища. Tози нефтопродукт – катран, замъглява въздуха и се прилепва към всяка повърхност в помещението. Вие можете да видите този катран не само във въздуха, можете също да видите и почувствате тази жълто-кафеникава лепкава субстанция върху повърхности като стени и мебели. Катраненият цигарен дим се просмуква дори във вашите домашни вентилационни отвори и уреди с вентилатори, като телевизори и стерео – уредби. Tова отвратително нещо обезцветява боята и също така има ужасна, противна миризма.

Цигареният дим отделя преносим по въздуха катран, точно като този. 

 

Поради съществуването на тези две компоненти на цигарения дим, много пъти един тип пречиствател на въздух не е достатъчно силен, за да го премахне.

Ето защо, за да има цялостно решение за отстраняване на цигарения дим в едно затворено помещение, ние препоръчваме два метода за решение:

Oзонът се използва за неутрализиране на токсичните съставки на дима, както и за премахване на зловонната миризма.

Въздушните филтри HEPA също се използват, за подпомагане отстраняването на лепкавия катран от въздуха и предпазване от прилепването му към всички повърхности във вашия дом или офис.

Tези два последователни подхода, са най-добрият начин да се спомогне за премахването на дим в затворени пространства.