Ако имате влажно мазе, склад, сутерен и т.н. тогава трябва даЗНАЕТЕ, че имате МУХЪЛ!

Ако видите или усетите мирис на плесен, имате МУХЪЛ!

Миризмата на мухъл показва, че има живи спори на мухъл, носещи се във въздуха. Tези спори могат да бъдат вдишани и да причинят респираторни заболявания и неприятности.

Oзонът помага за пречистване на въздуха и допринася за унищожаването на дразнещите организми, като спорите на мухъла.

Ударната Обработка с Високи нива на Озон също помага за унищожаване спорите на мухъла върху домашните повърхности, включително стени & рамки.

Озонът е най-доброто средство за действително премахване на миризмата на мухъл, възпрепятстване на развитието на мухъла и пречистване на въздуха.

Stachybotrys Chartarum – Черен Мухъл, е зеленикаво-черна гъбичка, разпространена в световен мащаб. Тя вирее особено добре в материал с високо съдържание на целулоза, като слама, сено, влажни листа, суха зидария, килими, стенни тапети, влакнести плоскости, таванни плочки и термо-изолация.

Гъбичките (мухъла), преди изсъхване, са мокри и леко мазни при допир. Има около 15 вида Stachybotrys, които могат да се намерят нвсякъде по света. Тази токсична плесен вирее в области, където относителната влажност е над 55%. Вдишването дори на суха плесен от този вид, причинява много различни видове дихателни проблеми.

Където и да живеете, тази плесен може да бъде открита в дома ви.

Mухълът сe възпроизвежда чрез създаване на спори, които обикновено не могат да се видят без увеличение/с просто око. Спорите на мухъла се носят постоянно и вътре, и навън. Когато спорите на мухъла попaднат върху влажно място в закрито помещение, те започват да се развиват и да се размножават, и скоро проблемът с мухъла излиза от контрол.

Мухълът се нуждае от три неща, за да се развива: влага, хранителна среда и топла околна среда. Хранителната среда може да бъде суха зидария, дървени шипове или дървени декоративни гвоздеи, или дори самият мъртъв, изсъхнал мухъл. Ето защо, пръскането на мухъла с белина е само временно решение. След като се появят влагата и топлината, мухълът може да започне отново да се развива.

Oзонът може да унищожи мухъла при контакт, дори и свободните спори, които не можете да видите – на места, които са недостъпни. Ето защо, той може да бъде средство за много по-цялостно отстраняване, отколкото само самостоятелното използване на разтвор от белина.

Mухълът поразява килими, изолация, стени, дори дървени и тухлени рамки вътре в дома Ви. Когато расте безконтролно, мухълът може постепенно да унищожи повърхностите, върху които се намира и да ги превърне в неизползваеми.

Mухълът поразява тези повърхности до такава степен, че единствената алтернатива, е смяната на повърхността. Предпазвайте от повреждане строителни материали и обзавеждане, спестявайте пари и избягвайте потенциални рискове за здравето, чрез контролиране на влагата и предотвратяване развитието на мухъла.

Mухъл и плесен се развиват в тъмни и влажни места, където липсва кислород. Mухълът произвежда алергени, които могат да предизвикат алергични реакции & астматични пристъпи при хора, алергични към мухъл. Известни са други форми на мухъл, които произвеждат мощни токсини и дразнители. Потенциалните грижи за здравето, са важни предпоставки за предотвратяване на всякакво съществуване на развитие на мухъл в закрити помещения. Ако мухълът се развива безконтролно за дълъг период от време, единственото решение може да бъде, бракуване на негодното имущество и изгаряне на конструкцията до основи.

Oзонът намалява способността на развитие на мухъл, плесен и гъбички върху открити места.

Oзонът също помага за пречистване на въздуха и спомага за намаляване на дихателни страдания, чрез присъщия му процес на пречистване.

Oзонът действа 3000 пъти по-бързо от хлора, като бактерицид и е най-мощният оксидант в търговската мрежа, за обработка на въздух & вода.

Много хора мислят, че след като мухълът изсъхне и се отстрани, опасността е преминала. Изсъхнали частици мухъл могат да се пренасят по въздуха от Вашето мазе чрез вентилационната система и от вътрешните стени, и да се вдишват. Вдишването на тези силно токсични частици може да доведе до необратимо увреждане на белите дробове и дори да инфектира тялото и да причини смърт!

Как да използваме един Озонов Генератор за унищожаване на мухъл

Oзонът унищожава спорите на мухъла, като атакува техния източник. Oзонът е вторият най-мощен стерилизант в света и има способността да унищожава бактерии, вируси и миризми.

Първото нещо, което трябва да се разбере, е че мухълът не може да бъде унищожен чрез пречистващи въздуха нива на озон. Mухълът може да бъде унищожен САМО чрез пагубно високи количества озон в помещения, незаети от хора, домашни любимци или растения, чрез използване на ударни дози озониране.

Как да Унищожим Мухъла? 

Премахнете колкото е възможно голяма част от влагата в помещението – използвайте влагоуловител или ако е възможно включете отопление.

Oзонът е най-ефективен в сухи, топли пространства.

След като влагата е отстранена, всичкият видим мухъл и плесен трябва да бъдат премахнати. Повърхности, които могат да бъдат почистени с разтвор на белина и вода, трябва да се измият. Сериозно се препоръчва обличането на предпазно облекло, включително ръкавици и маска за дишане. Не докосвайте мухъла с голи ръце. Помнете, че няма такова нещо, като „безвреден мухъл“. Всеки мухъл може да застраши здравето, така че, моля, бъдете много внимателни, когато отстранявате мухъл.

Количеството озон и продължителността на необходимата обработка, зависят от размера на помещението и нивото на заразяване с мухъл.

Колкото повече озон е концентриран в дадено пространство, толкова повече мухъл и бактерии ще бъдат унищожени. Важно е, да се използва колкото е възможно по-високо ударно ниво на озон в помещението.

За да се унищожи мухъла и да се премахне силната миризма, е необходимо да има колкото може по-висока концентрация на озон в помещението. Тъй като озонът се разгражда в рамките на 15 дo 30 минути, важно е да се поддържа производството на големи количества от него, за да се запазва концентрацията на озон на достатъчно унищожително ниво.

Използването на по-малък апарат за два пъти по-дълго време, не е същото като използването на високо-мощен апарат, тъй като озонът се разгражда много бързо. Винаги се препоръчва да се използва колкото е възмжно по-голям апарат / например модела АМ5100/ при проблеми с мухъл и бактерии.

Използвайте таймер за изключване на озоновия генератор, два – три часа преди да се върнете обратно в помещението.

Проветрете помещението от озона колкото е възможно повече, когато отново се върнете. Мухълът може да бъде много устойчив и е възможно да са необходими допълнителни ударни дози озониране .

МОЖЕ ЛИ UV- СВЕТЛИНА ДА УНИЩОЖИ МУХЪЛ?

Tова е цитат от General Electric, относно техните анти-бактериални UV лампи.

„Не. След като мухълът вече е образуван, ултравиолетовата енергия не може да го отстрани.“

Oзонът е най-добрият начин за истинско премахване миризмата на мухъл, забавя развитието на мухъла и пречиства въздуха.

НЕ ЖИВЕЙТЕ В КЪЩА КАТО ТАЗИ!!! 

MУХЪЛЪТ СЕ РАЗВИВА В СТЕНИ 

СМЪРТОНОСЕН МУХЪЛ МОЖЕ ДА СЕ ОТКРИЕ ДОРИ ВЪВ ВАШИЯ ВЕНТИЛАЦИОНЕН ТРЪБОПРОВОД!! 

Високи концентрации на OЗОН , вкарани в тръбите, могат да предотвратят завръщането на СМЪРТОНОСНИЯ МУХЪЛ , след като те са почистени.