Невидимата Заплаха

Според проучване, проведено от Федерацията на Масачузетс,  замърсителите на вътрешния въздух са отговорни за или влошават половината от всички заболявания.
Възможностите са, че вие може да страдате от заболяване или чувствителност, дължащо се на множество замърсители на въздуха в помещенията, като например почистващи химикали, изпарения на бои, прах, акари, пърхот от домашни любимци, полени, спори на мухъл, тютюнев дим, изпускане на газове от строителни материали, бактерии, вируси и гъбички.
Тези замърсители на въздуха в затворени помещения, причиняват стрес върху имунната ни система, който може да доведе до други здравословни проблеми. Ефектите от лошото качество на въздуха в помещенията, за един човек може да се различават значително, в зависимост от възрастта и относителното здраве. Децата са особено изложени на риск, тъй като дишат по-бързо от възрастните; децата вдишват 50 процента повече въздух на килограм телесно тегло, в сравнение с възрастните и са особено чувствителни към проблемите с качеството на въздуха. Те са станали по-податливи на астма, в последните години. Лекарите и изследователите заключават, че астмата е във възход по няколко причини, включително замърсяването на въздуха и разпространението на синтетични материали в нашата околна среда.

 

Приятелските Опасности

Всички ние обичаме домашните си любимци, но не и космите и пърхота, които те донасят в домовете ни.  Люспите от мъртва кожа, урина, изпражнения, слюнка и косми от нашите домашни любимци могат да отключат астма и могат да причинят алергична реакция.
Сенна хрема засяга повече от 115 милиона души по целия свят, според Световната Здравна Организация.  КОЙ е предполагал, че замърсяването на въздуха може да бъде една от причините проблемът да се разраства.
Препоръчително е да пием около два литра чиста вода всеки ден. За сравнение, ние вдишваме приблизително 15,000 литра въздух, всеки ден.

Категории Замърсители в Закрити Помещения

Има три основни категории на вътрешни  замърсители:

1. Прахови частици (прах, цветен прашец, спори, дим и пърхот)
2. Биологични замърсители  (бактерии, вируси, микроби)
3. Летливи Органични Съединения или т.н. ЛОС (химикали и изпарения от бои, химическо чистене, мебели от пресовано дърво, лепила, килими, тапицерии, тютюнев дим, лакочистители, освежители на въздух, парфюми, пластмаси и т.н.)

Pin It on Pinterest